Predtavitev in napotki za uporabo Michellin route planerja

Predtavitev in napotki za uporabo Michellin route planerja

Dragi bralci :)

Za vas smo pripravili članek, ki vam bo prišel prav v vsakem letnem času. Ne glede na to ali se odpravljate na kratek izlet po Sloveniji, bi radi preverili pot do smučišča ali se odpravljate na večdnevni dopust v tujino, ta člank morate nujno prebrati ;)

Za vse, ki radi potujete in nimate GPS-a je ViaMichellin odlična spletna aplikacija za načrtovanje svoje poti. Res je, da morate za razliko od GPSa tukaj že pred odhodom narediti načrt svoje poti, vendar je zaradi svoje priročnosti in brezplačnosti prav tako primerna za vsakega, še tako resnega popotnika. Pri načrtovanju poti imate veliko možnosti. Najprej izberete kraj kamor želite potovati, nato lahko odkljukate posebna okenca in aplikacija bo to upoštevala pri načrtovanju poti.

Tako lahko izberete med potjo, kjer boste večino poti prevozili po avtocesti, potjo, ki vas bo peljala po avtocesti samo tam, kjer je zastonj oz. samo tam, kjer se plača cestnino in ni treba kupiti vinjete. Imate tudi opcijo, ki da vam ne pokaže izven cestne povezave, se pravi v primeru, da ne bi želeli del poti opravili s trajektom, vam lahko aplikacija tudi to pokaže kot možnost.

Meni osebno so zanimive nastavitve, ki se tičejo tega kakšno pot si želite. Se pravi, če se vam mudi lahko izberete najhitrejšo pot, v nasprotnem primeru najbolj ekonomično, ali če greste na izlet lahko izberete tako imenovano raziskovalno pot (ta opcija vas bo popeljala po regionalnih cestah in skozi podeželje).

Celoten potek poti je možno videti grafično na prikazanem zemljevidu, kjer lahko poljubno približate, da vidite kako poteka pot, poleg tega pa so tudi korak za korakom pod zemljevidom navodila, ki vas vodijo do željenega cilja.

Ta navodila lahko skopirate in jih vzamete s sabo na potovanje in si s tem prikrajšate mučno zgubljanje po tujih krajih.

 

Za konec pa vam aplikacija še sama pove koliko kilometrov je do tam in koliko denarja boste porabili za pot (da, v stroške vnese tudi cene vinjet in cestnin, edino kar je ročno nastavljivo, je cena goriva), tako vas ne bo presenetila nobena vinjeta ali cestnina in pokvarila lepega izleta ali dopusta.

Želim vam prijetno vožnjo in uspešno uporabo načrtovalca poti ViaMichellin! 

Napišite komentar

* Ime:
* E-naslov: (Ni objavljeno)
* Komentar:
* Vnesite kodo