Prestavitev bloga in nasveti za vožnjo na dopust

Prestavitev bloga in nasveti za vožnjo na dopust

Lep sončen pozdrav :)

 

Se tudi vam meša od vročine? Nam se, kljub temu pa smo izbrali ravno današnji dan, da začnemo z velikim projektom, ki bo še izboljšal našo spletno stran in jo naredil še bolj zanimivo. Začeli bomo s čisto pravim BLOGOM! Objavljali bomo novice iz sveta avtomobilizma in motociklizma, uporabne nasvete za prav vsakega voznika, tudi kakšen posnetek ali fotografije s potovanj ali dogodkov vas bodo pričakale … in še mnogo zanimivih stvari. :)

Blog bova pisala Danaja in Miha, par v zasebnem življenju in ambiciozen duo, ko pride do poslovnih izzivov, pri blogu pa nama bo (še posebej) s svojo strokovno podkovanostjo pomagal tudi Igor, inženir strojništva z dolgoletnimi izkušnjami na področju avtomobilizma. Glede na potrebe pa bomo morda vključili še koga, vendar se pustite presenetiti.

Ob tej priložnosti bi vas rada opozorila tudi na naš promo avto, ki veselo vozi po vsej Sloveniji. Je majhen bel Fiat Punto, ki ga ne morete zgrešiti, saj je polepljen z napisi www.vsezamojavto.si in tudi našim sloganom: Skrbim za svoj avto. Če nas srečate, lahko pomahate, trobit pa prosim ne, saj nas bo to samo prestrašilo - še posebej članico naše ekipe, ki je še mlada voznica. Naj pa vam namignem, da nas v prihodnosti čaka nagradna igra, ki bo povezana prav z našim promo avtomobilom! Tako da vam priporočamo, da če ga vidite, ga pa le poslikajte. Boste že videli zakaj vam bo to prav prišlo. :) Vendar prosimo, ne med vožnjo oz. vsaj ne voznik!

        

Zdaj pa h kratkem poletno obarvanem intervjuju.

 

Danaja: Pa začnimo kar na začetku. Kaj naj naši bralci preverijo pri svojem vozilu pred odhodom na dopust, v primeru, da se odpravljajo na daljšo pot?

Igor: Najpomembnejše je, da preverijo raven hladilne tekočine, količino olja je v motorju, nato pa je potrebno napolniti pnevmatike na višji tlak, ki je predviden za popolnoma obremenjeno vozilo in pa seveda, na pot je se treba odpraviti z več kot pol rezervoarja goriva zaradi nevarnosti zastojev na cesti.

Danaja: Do katerih okvar pa pogosteje prihaja pri višjih temperaturah?

Igor:  Pri višjih temperaturah je najbolj obremenjen motor, klimatska naprava, zato prihaja pogosto do odpovedi cevi hladilnega sistema, hladilniki, ventilatorji in klimatska naprava.

Danaja: Kako si lahko sami pomagamo v takšnih situacijah? Kateri pripomočki so nepogrešljivi?

Igor: Najbolje je, da se na pot odpravimo z vsaj enim litrom hladilne tekočine, tekočine za steklo, vsaj enim litrom motornega olja. Pomembno je, da imamo te stvari pri roki, da jih lahko, v primeru okvare, tudi dolijemo.

Danaja: Še posebej mlade voznike pa bo verjetno zelo zanimalo katere papirje, poleg obveznih (vozniško in prometno dovoljenje), naj še vzamejo s seboj?

Igor: Preverite, če imate ob zavarovalni polici sklenjeno tudi ustrezno asistenčno pogodbo in kje asistenca velja, samo v Sloveniji ali tudi v tujini. To polico morate imeti, seveda, seboj.

Danaja: Zahvaljujem se ti za odgovore. Kaj pa bi še rad sporočil našim bralcem, ki se odpravljajo na dopust?

Igor: Svetujem jim, da pobrskajo po naši spletni trgovini in si poiščejo prej omenjene artikle, nato pa naj jih tudi vzamejo seboj, ko se odpravljajo na dopust. In pa seveda, previdno in trezno! :)

 

 

 

 

Napišite komentar

* Ime:
* E-naslov: (Ni objavljeno)
* Komentar:
* Vnesite kodo